Handbal : Echipa națională de handbal fără Huțupan, Luca și Gâlcă


Intră acum și în grupul de

Vicecampioanele mondiale din Rusia din 2005 au ajuns la ora retragerii. Generația care a avut acele succese răsunătoare dispare de la echipa națională pe măsură ce jucătoarele se retrag. Campionatul European de handbal recent încheiat pare că a însemnat și ultima apariție pentru Luminița Huțupan-Dinu în tricoul echipei naționale.
Fosta jucătoare și-a anunțat decizia după ultimul meci al campaniei din Macedonia, cel cu Croația. Huțupan, în vârstă de 37 de ani, a recunoscut că decizia este una foarte dificilă pentru ea, dar nici nu poate să continue în echipamentul “tricolor” până la 50 de ani. Antrenorul României, Radu Voina, nu a putut decât să ia act de decizia lui Huțupan și să o laude pentru treaba excelentă pe care a făcut-o apărând poarta “naționalei”, lucru care s-a întâmplat de nu mai puțin de 175 de ori. Fostul portar al României va continua, probabil, ca secund al echipei naționale.
Decizia Luminiței Huțupan vine la puțin timp după retragerile Steluței Luca și a Ionelei Gâlcă din echipa națională. Gâlcă a luat acestă decizie la sfârșitul lunii octombrie, atunci când, printr-o scrisoare trimisă Federației Române de Handbal, a anunțat că nu poate continua și la club și la națională, din cauza sănătății și a altor motive personale.
După retragerea pivotului de 27 de ani, echipa națională a rămas în noiembrie și fără Steluța Luca. Experimentata jucătoare (33 de ani) și-a anunțat decizia în noiembrie, după meciul pe care echipa sa de club, Oltchim Râmnicu-Vâlcea, l-a jucat cu Larvik.
 


Intră acum și în grupul de