La Spitalul Rădăuți vor fi redeschise cinci săli de operație renovate cu sprijin austriac


Intră acum și în grupul de

De la sfârșitul acestei săptămâni, cinci săli de operație din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, ce au fost renovate, vor redeveni funcționale. Fondurile pentru lucrările de modernizare au fost asigurate de compania austriacă „EGGER”. Reamintim că în luna aprilie a acestui an, primarul Vienei, dr. Michael Haupl, a fost pentru prima dată la Rădăuți, unde a participat la inaugurarea Unității de Urgență a spitalului, după sprijinul acordat de municipalitatea din capitala Austriei, compania austriacă „Holzindustrie Schweighofer” și omul de afaceri local Costel Babiuc.

Modernizarea secției de urgențe a spitalului rădăuțean a costat 100.000 de euro, iar cu sprijinul doctorului Haupl, Primăria Vienei a donat 50 de aparate medicale folosite, dar în stare tehnică bună. Michael Haupl declara la acea vreme că spitalul din Rădăuți reprezintă o prioritate pentru el, dat fiind stadiul de degradare în care se află.

„Schweighofer” și „EGGER” au investit o jumătate de miliard de euro în construirea de fabrici de prelucrarea a lemnului în zona Rădăuți și au creat peste 1.000 de locuri de muncă.
 


Intră acum și în grupul de