Sindicaliștii din învățământ, neîncrezători în noul program de guvernare


Intră acum și în grupul de

Sindicaliștii din învățământ nu cred în concretizarea programului de guvernare. „Noul program de guvernare este vechea listă de promisiuni, pe care ne-o prezintă, de 19 ani, toate partidele care au venit la conducere, iar până acum nu s-a întâmplat nimic. Suntem rezervați și așteptăm să vedem ce se va pune în practică”, a precizat președintele executiv al Federației „Spiru Haret”, Marius Nistor. Sindicaliștii sunt dezamăgiți că din programul de guvernare lipsesc rezolvările punctuale. „Programul este o propagandă electorală, nu are nimic concret, doar vorbe goale. Ne așteptam la mai mult”, afirmă liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Aurel Cornea.

Nici reprezentanții cadrelor didactice din învățământul universitar nu cred că programul va putea fi realizat integral până în 2012. „Programul de guvernare este o lozincă. Am fi mulțumiți dacă s-ar duce la îndeplinire măcar 60% din el”, spune președintele Federației „Alma Mater”, Răzvan Bobulescu.

În opinia sindicaliștilor din învățământ, prima problemă care trebuie rezolvată este punerea în aplicare a Legii 221/2008, privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. „Cele două partide venite la guvernare au susținut legea salariilor și ne așteptăm să o pună în aplicare. În caz contrar, vom declanșa greva generală, așa cum am spus înainte de alegeri”, spun reprezentanții sindicatelor.

Programul de guvernare propus pentru intervalul 2009-2012 include, la capitolul Educație, construirea de grădinițe pentru toți copiii, autonomie pentru școli și licee, încurajarea repatrierii elitelor universitare românești, salarii „corespunzătoare” pentru cadrele didactice, în funcție de performanțe, precum și eliminarea abandonului școlar și a violenței din școli.

 


Intră acum și în grupul de