Toaleta din Bazar va fi refăcută în totalitate de firma din Botoșani care lucrează la înlocuirea gardului Cimitirului Pacea.Primarul Ion Lungu a condiționat semnarea contractului de finalizarea lucrării de la cimitir. Lungu: Firma nu are capacitate economică să susțină lucrările simultan


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că toaleta din Bazar va fi refăcută în totalitate, dar că firma care a câștigat licitația cu  245.000 de lei, va trebui să încheie înainte lucrările pe care le execută la înlocuirea gardului cimitirului.

Lungu a explicat că în anunțul de pe SEAP pentru toaleta din Bazar apărea că se vor face reparații curente, dar că în caietul de sarcini sunt prevăzute lucrările de executat care sunt de fapt reparații capitale. El a arătat că astfel s-au eliminat unele bariere birocratice impuse în cazul în care se prevedea refacerea întregului grup sanitar.

„E o solicitare a oamenilor din Bazar că e nevoie de modernizarea grupului sanitar. Se vor face și mai multe cabine. E o lucrare de amploare”, a spus Lungu.

El a spus că nu a semnat contractul pentru lucrările la toaleta din Bazar pentru că firma care a câștigat licitația este una din Botoșani care lucrează și la înlocuirea gardului de la Cimitirul Pacea.

„Doar că nu lucrează pentru că nu are potențial economic”, a spus Lungu.

El a menționat că Primăria Suceava nu are nicio datorie pentru lucrările executate la înlocuirea gardului cimitirului și că i-a cerut administratorului firme să accelereze ritmul lucrărilor.

„După ce termină lucrarea de la cimitir voi semna contractul. Altfel, semnez contract peste contract, el le ocupă, dar nu are putere economică”, a spus Lungu

Potrivit anunțului de pe sistemul de achiziții electronice, contractul cu firma din Botoșani implică efectuarea de lucrări de reparații curente grup sanitar –Complex comercial Bazar, din municipiul Suceava, aflată în administrația Direcției Administrației Piețelor, lucrări descrise în Caietul de sarcini anexat.

Durata de executare a acestor lucrări este de 30 de zile.(T.B.)


Intră acum și în grupul de