Acasă Actualitate Dezastrul de pe strada Cernăuți va continua cel puțin încă doi ani

Dezastrul de pe strada Cernăuți va continua cel puțin încă doi ani


Intră acum și în grupul de

Conducerea primăriei Suceava a anunțat joi că va finanța refacerea în totalitate a străzii Cernăuți, care face parte din drumul european E 85 și face legătura spre granița cu Ucraina. Această stradă este închisă de peste zece ani, după ce a fost grav afectată de alunecarea versantului de nord est al municipiului, traficul rutier de pe această porțiune de drum fiind deviat prin zona industrială a municipiului.

Primarul Ion Lungu, a declarat într-o conferință de presă, că licitația pentru stabilirea firmei ce va executa lucrarea a fost stabilită pentru data de 28 ianuarie 2009. El a menționat că lucrarea este complexă și prevede refacerea în totalitate a străzii pe o lungime de doi kilometri, inclusiv a fundației de rezistență, dar și executarea rețelelor de apă și canal.



Edilul-șef a mai arătat că valoarea lucrărilor, care se vor derula pe perioada a 14 luni, se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, din care trei milioane de euro vor fi asigurați din obligațiuni municipale, iar restul din bugetul propriu. „Este o investiție așteptată atât de locuitorii din zonă, dar în special pentru fluidizarea traficului în municipiu”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version