Fotbal : Mircea Sandu: “ Nu merităm 5 echipe în Cupa Uefa!”


Intră acum și în grupul de

Euro 2008, Liga I, Cupele Europene și tot ce ține de fotbalul românesc. Acestea au fost lucurile despre care Mircea Sandu a aceptat să vorbească la final de an și să facă o radiografie completă a ceea ce va urma în sportul rege. De la regretele din vară până la diminuarea numărului de echipe din Liga I, au fost toate trecute prin mâna “Nașului”.

“La Euro nu puteam face mai mult. În toamnă când ne-a bătut Lituania, noi eram într-o situație mai dificilă. Ne lipseau câțiva jucători, alți se gândeau la transferuri, iar execuțiile balticilor, au câștigat meciul. Noi chiar dacă mai facem un rezultat mare cu echipe gen Franța, Italia, Spania sau Germania, trebuie să realiză că nu suntem la nivelul lor. Noi ne comparăm cu Bulgaria, Sebia, Croația sau Polonia. Sper să ajungem la Campionatul Mondial. Mai sunt 7 jocuri cu 21 de puncte puse în joc. Dacă obținem minim 16 putem prinde locul al doilea.”, a spus Sandu pentru Jurnalul Național.

“În Liga I campionatul până acum este unul echilibrat, ceea ce este îmbucurător. Dar din punct de vedere valoric am mari îndoilei, atât din prisma fotbaliștilor români, cât și cei stăini. E bine că se fac lucuri bune, cum se întâmplă la Urziceni, Vaslui sau Craiova . Criza aceasta financiară va afecta multe cluburi, dar am un proiect de diminuare a echipelor din campionat. Să trecem la o formulă de minim 12 formații în primul eșalon.”, a conchis “Nașul”.

“Anul acesta Rapid, Dinamo și Timișoara au fost marile dezamăgiri. Mă bucură foarte mult fotbalul pe care l-a arătat CFR-ul în Ligă. Au avut prestații bune meci de meci. Ar fi bine să nu mai avem atâtea echipe prin Europa, pentru că nu fac bine deloc coeficientului de țară. Nu avem valoare să băgăm 5 echipe în Cupa UEFA”, a încheiat oficialul FRF.
 


Intră acum și în grupul de