Firma austriacă Egger va beneficia de facilități fiscale locale


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că firma austriacă Egger, care are o fabrică de PAL în zona municipiului Rădăuți, va beneficia de facilități fiscale locale. Olărean a declarat că a purtat discuții cu reprezentanți ai firmei Egger în legătură cu încheierea unui protocol privind viitoarele investiții ale firmei în zonă și facilitățile care vor putea fi acordate. „Trebuie să găsim soluții pentru ca firma să poată beneficia de facilități. Trebuie să fie un sprijin fiscal pentru firmă”, a spus Olărean, care a subliniat că investițiile făcute de Egger conduc la dezvoltarea orașului.

Primarul municipiului Rădăuți a mai precizat că firma austriacă nu a beneficiat de subvențiile promise de Guvern ci doar, în 2007, de facilități fiscale oferite de municipalitatea din Rădăuți. El a arătat că înțelegerile cu fosta administrație din Rădăuți au fost ca firma austriacă să beneficieze de facilități fiscale timp de cinci ani, dar că, în urma unei hotărâri a CL Rădăuți, din 2006, facilitățile au fost acordate doar pentru anul 2007, în 2008 firma achitând taxe reprezentând 1 la sută din valoarea investițiilor.

La rândul său, directorul fabricii Egger din Rădăuți, Mihai Șandru, a declarat că firma dorește să nu se limiteze la investițiile de 210 milioane de euro programate, ci vrea să ajungă la investiții de aproximativ 500 de milioane de euro în zonă. El a arătat că sunt mai multe variante de investiții și că nu s-au stabilit, în totalitate, viitoarele investiții, precizând însă că, în primă fază, va fi efectuată o investiție într-un generator de aer cald, cu folosirea de biomasă, în vederea reducerii consumului de gaze naturale folosit în procesul de producție.
 


Intră acum și în grupul de