Președintele grupului austriac Egger speră la un Guvern mai stabil


Intră acum și în grupul de

Președintele grupului austriac Egger, Michael Egger, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în România, „politica este foarte schimbătoare” făcând referire la faptul că în decurs de trei ani a cunoscut trei miniștri ai Economiei. El și-a exprimat speranța ca noua guvernare să se caracterizeze prin „mai multă stabilitate” astfel încât firme care vor să facă investiții, să-și poată face o planificare pe termen lung, „să avem garanția că cel cu care negociem astăzi, să fie același cu care vom discuta mâine”.

Egger a precizat că în contextul economic actual nu va fi ușor să fie menținută întreaga capacitate de producție, subliniind că următorii doi ani vor fi „deosebit de grei” din punct de vedere economic pentru întreaga UE.
„A existat primul război mondial, a existat al doilea război mondial, al treilea război mondial nu va exista, ci va fi al treilea război financiar”, a președintele grupului austriac. El a arătat că firma Egger are în România, la fabrica din Rădăuți, cele mai moderne mașini, dar a ținut să evidențieze că pentru firmă cea mai importantă valoare sunt oamenii care muncesc cu aceste mașini. „Importantă este colaborarea între tehnologia avansată și oamenii pricepuți”, a spus Michael Egger, care și-a exprimat convingerea că firma va depăși cu bine situația de criză economică, subliniind că atunci când piața e dură, este nevoie de o calitate înaltă a produselor.

Totodată, președintele grupului Egger a mai menționat că fabrica din Rădăuți își va dezvolta exporturile în țări est-europene învecinate, arătând că intenția firmei este ca angajații fabricii să lucreze în continuare și precizând că, la începutul anului 2009 producția va fi reluată.

Grupul Egger, cu sediul central în St. Johann, Tirol, este una dintre principalele companii de prelucrare a lemnului la nivel mondial. În prezent, compania de familie, fondată în anul 1961, produce în 16 fabrici aflate în Europa și are  5.700 de angajați.

Fabrica din Rădăuți este cea mai mare investiție a grupului și a fost dată în funcțiune în ianuarie 2008, având o capacitate anuală de producție de peste 600.000 mc de plăci brute, din care  aproximativ 80% prelucrată superior și va ajunge pe piață sub formă de plăci de PAL melaminat. Într-o primă fază,  EGGER a investit 210 milioane euro în noua unitate de producție, care se întinde pe o suprafață de 80 de hectare și care a implicat angajarea a 400 de persoane.
 


Intră acum și în grupul de