Procurorul sucevean Sorin Eugen Iaşinovschi, admis în Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General


Intră acum și în grupul de

Cinci procurori au fost admiși în  Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General, între care și procurorul sucevean Sorin Eugen Iașinovschi.

Potrivit anunțului făcut vineri de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul Sorin Eugen Iașinovschi, de la Parchetul Curții de Apel Suceava a fost declarat admis la concursul pentru funcția de execuție pentru care a candidat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Procurorul Florena Esther Sterțchi din cadrul Parchetului General a obținut funcția de procuror șef de secție.

Sorin Eugen Iașinovschi este procuror cu grad corespunzător Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și activează în prezent în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Iaşinovschi a fost în perioada 1995-2003 procuror la Parchetul Judecătoriei Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 şi 2009 procuror DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava, între 2010 şi 2014, prim procuror al Parchetului Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, iar între 2014 și 2017 la Parchetul Tribunalului Suceava.

 

Guvernul a adoptat recent o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, care va fi înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie. (N.B.)


Intră acum și în grupul de