Primăria Suceava vrea să pavoazeze artera principală și să celebreze 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara cu un mare spectacol aniversar. Ion Lungu: Trebuie să întărim sentimentul național în această lume în care globalizarea diminuează conștiința națională și uniformizează cultura și istoria pe alte principii decât cele firești


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava își propune să organizeze în data de 28 noiembrie, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara, un mare spectacol aniversar, pentru aceasta fiind necesară suma de 450.000 de lei, din care jumătate pentru pavoazarea arterei principale și pentru diverse materiale aniversare.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, municipalitatea suceveană își propune, cu ocazia împlinirii celor 100 de ani de la data de 28 Noiembrie 1918, când Bucovina s-a unit cu România, să aducă în amintirea cetățenilor istoria, tradițiile, cultura localitații și a regiunii, precum și a celorlalte regiuni istorice, care au format România Mare.

În expunerea de motive, Ion Lungu arată că această sărbătoare trebuie să fie celebrată și prezentată cu importanța pe care o merită acest moment unic din viața românilor la sărbătorirea celor 100 de ani de libertate și unire care trebuie prezentat și transmis noilor  generații pentru a redescoperi rădăcinile, „pentru a întări sentimentul național și pentru a respecta mai adânc România în această lume în care globalizarea diminuează conștiința națională și uniformizează cultura și istoria pe alte principii decât cele  firești”.

Astfel, pentru a marca acest moment, va fi organizat un spectacol aniversar cu invitați din toate regiunile istorice ale României, care vor urca pe o scenă încadrată cu ecrane LED pe care se face transmisie live, dar va fi organizat și un spectacol de laser și lumini și un spectacol cu focuri de artificii, valoarea acestora fiind estimată la 270.000 de lei.

Totodată, vor fi montate materiale pentru pavoazarea arterei principale a municipiului Suceava precum  și materiale festive pentru cetățenii care vor lua parte la evenimente, respectiv steaguri semicilculare festive tricolore, drapele cu însemnul heraldic al municipiului Suceava, stegulețe tricolore, cocarde tricolore cu sistem prindere, afișe cu programul manifestărilor, dar și alte materiale organizatorice, suma alocată fiind de 80.000 de lei.

Cu același prilej vor fi achiziționate materiale de reprezentare în relația instituției cu invitații de seamă participanți la eveniment, respectiv albume cu subiectul Marii Uniri de la 1918, calendare cu personalități marcante ale vremii, cu rol determinant în Unirea Bucovinei cu România precum și alte materiale de promovare, pentru care se estimează suma de 100.000 de lei.

„Municipiul  Suceava își  propune,  prin aceste manifestări, la  care vor lua parte cetățeni ai municipiului, invitați și turiști, să imprime o apropiere spirituală și  să redefinească,  pe principii reale, valorile culturale, tradiționale și istorice ale României și să întărească spiritul civic și patriotic”, a conchis Ion Lungu în expunerea de motive. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de