OJPC atrage atenția sucevenilor să aibă grijă la ce cumpără din hypermarketuri


Intră acum și în grupul de

Pentru inspectorii OJPC Suceava, luna decembrie este una specială, a declarat vineri, în  cadrul unei conferințe de presă, inspectorul- șef adjunct al OJPC Suceava, Elena Oanea. Acesta a precizat că după controalele făcute la produsele de post și jucării unde au fost aplicate o serie de sancțiuni, urmează produsele specifice de Crăciun.

„În atenția noastră vor intra dulciurile, vinurile, băuturile fine, carnea și preparatele din carne. Trebuie totuși să recunosc că față de anul trecut neregulie constatate sunt mult mai puține. Totuși în două hypermarketuri , au fost găsite la comercializare , două sortimente de bomboane de pom cu jeleu a cărui conținut nu corespundea cu ingredientele de pe etichetă. Conținutul nu avea deloc fructe de pădure și aromă de fructe de pădure”, a spus Elena Oanea , adăugând că cele două hypermarketuri au fost amendate cu câte 4.000 lei.

„Problema este că detailiștii au luat asemenea produse pentru a le revinde mai departe, fiind produse de sezon. Am luat legătura cu OJPC Covasna, de unde este producătorul și i-am sesizat în legătură cu această problemă, pentru a aprofunda verificarea” ,  a spus șeful OJPC Suceava.

Elana Oanea a mai spus că, tot la hypermarketuri s-au depistat la comercializare produse a căror ambalaj era „în stare deplorabilă”. „S-au găsit multe, chiar foarte multe cutii de prăjituri turtite, rupte, desfăcute și cu prăjituri lipsă”,  a mai menționat șeful OJPC Suceava, precizând că agenții economici au fost atenționați în acest sens.            
 


Intră acum și în grupul de