Problema încălzirii centralizate în municipiul Câmpulung Moldovenesc, din nou amânată


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Dan Cadariu, a declarat luni, că nici la cea de-a doua licitație organizată de MEF în vederea desemnării de operatori de gaze naturale în 18 localități ale județului, nu s-a înscris nicio firmă.  Cadariu a declarat că, din nefericire, că și de această dată nu s-a prezentat nici o firmă, la fel ca la licitația organizată în vara acestui an, ceea ce face ca soluționarea problemei încălzirii centralizate în municipiul Câmpulung Moldovenesc să fie amânată. „Presupun că fostul guvern nu a știut să mediatizeze corespunzător această licitație pentru desemnarea operatorilor de gaze naturale în județul Suceava”, a spus Cadariu. El a precizat că autoritățile sucevene vor solicita noului guvern ca, în cel mai scurt timp, reluarea procedurilor pentru organizarea licitației, cu un accent deosebit pe mediatizarea acesteia.
 
MEF a decis să scoată la licitație desemnarea unui operator de gaze naturale pentru rețelele construite prin proiectul "Suceava-Utilități și mediu la standarde europene", doar pentru localități separate sau grupuri mai mici de localități, după ce la licitația organizată în luna iunie pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în 34 de localități din județ nu s-a prezentat nici o firmă.

CJ Suceava a transmis la MEF documentațiile pentru organizarea a două licitații în data de 22 decembrie, una pentru zona Câmpulung Moldovenesc-Vama-Pojorâta, care cuprinde zece localități și una pentru zona Drăgușeni-Boroaia, care cuprinde alte opt localități. Totodată, CJ Suceava mai propune organizarea unei licitații pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în alte 16 localități.

CJ Suceava a inițiat negocieri cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) în vederea predării, contra cost, a magistralelor de gaze naturale construite prin proiectul "Suceava-Utilități și mediu la standarde europene",  potrivit vicepreședintelui instituției, Dan Cadariu. El a precizat că după ce conductele magistrale vor fi preluate de ANRM acestea vor fi concesionate Transgaz, urmând ca investițiile prevăzute să fie continuate de această firmă.

Consiliul Județean Suceava poartă discuții și cu Deutsche Bank pentru prelungirea cu cinci ani a perioadei de grație pentru împrumutul de 86,3 de milioane de euro obținut în vederea finanțării proiectului "Suceava-Utilități și mediu la standarde europene" întrucât investițiile nu au fost finalizate și au fost insuficient finanțate, în special în ceea ce privește componenta de termoficare.

Prin proiectul "Suceava-Utilități și mediu la standarde europene" sunt construite centrale termice de cogenerare și rețele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți și orașele Gura Humorului și Siret, precum și o rețea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 62 de localități din județ.

Pentru realizarea investițiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Suceava a obținut un credit cu garanții guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanțatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.
 


Intră acum și în grupul de