Primele autobuze electrice vor circula în municipiul Suceava începând cu primul trimestru al anului viitor


Intră acum și în grupul de

Primele autobuze electrice vor circula în municipiul Suceava începând cu primul trimestru al anului viitor a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menționat că licitația pentru aceste autobuze s-a încheiat.

El a spus că la licitația organizată de Primăria Suceava au fost depuse două oferte, una a SC Anadolu Automobil Rom SRL București, iar cealaltă de  ZD Bus, ultima ofertă fiind descalificată.

Primarul a precizat că cele cinci autobuze vor fi achiziționate cu 4,7 milioane de lei fără TVA, sumă rezultată din economiile realizate de Primăria Suceava la proiectele cu fonduri elvețiene derulate în municipiu.

Ion Lungu a menționat că în 31 octombrie urmează să fie semnat contractul de achiziție, iar autobuzele ar urma să fie livrate în termen de șase luni.

El a arătat că astfel, în februarie-martie, primele autobuze electrice vor începe să circule în municipiul Suceava.

 Primăria Suceava intenționează să constituie un parc de 60 de autobuze electrice, din care 5 sunt deja în procedura de achiziție, alte 15 urmează să fie livrate de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 40 ar urma să fie achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană prin POR 2014-2020 care va fi depus la ADR Nord Est în cursul lunii noiembrie.

Ion Lungu estimează că în a doua parte a anului viitor vor ajunge la Suceava și celelalte autobuze electrice prin proiectul depus prin POR 2014-2020.

Prin același proiect municipalitatea va construi divizia electrică a TPL, dar va fi implementat și un sistem de ticketing și de afișare a timpilor de așteptare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de