Profesorii amenință că vor ieși în stradă și în 2009


Intră acum și în grupul de

Sindicaliștii din învățământ amenință că vor ieși în stradă și anul viitor, dacă nu vor primi salarii mărite, așa cum a votat Parlamentul și cum au promis, de altfel, politicienii în campania electorală, a anunțat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Aurel Cornea. Remarca vine după ce sâmbătă, ministrul desemnat al Educației, Ecaterina Andronescu a cam dat înapoi în privința majorării cu 50% a lefurilor profesorilor. „Este o lege de care nu vreau să mă dezic, dar precizez că salarizarea profesorilor din învățământul preuniversitar nu mai e de 50%, pentru că au fost făcute deja niște măriri, e de 37% în prezent”, a declarat Andronescu.

Sindicaliștii din învățământ i-au cerut premierului desemnat Emil Boc să facă publică, în mod transparent, situația în care se află bugetul țării, după predarea gestiunii de către Guvernul Tăriceanu. Revendicările lor nu se opresc însă aici.

”Am trecut la darea în judecată a Guvernului României, inclusiv cu colegii de la Spiru Haret, ne-am adresat și Parlamentului European și consider că legea ar trebui aplicată de la 1 ianuarie. Dacă guvernul nu se va ține de cuvânt există riscul ca și anul acesta școlar să fie bulversat de mișcări ale profesorilor”, a spus Aurel Cornea, președinte FSLI.

 


Intră acum și în grupul de