Persoană intoxicată cu fum, salvată de pompieri dintr-o casă în flăcări

O persoană a fost salvată de pompieri, duminică, după-amiază chiar în timp ce stingeau casa aflată în flăcări. Prin Serviciul 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a fost anunțat de incendiu, la ora 15:08. La fața locului, pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit două autospeciale ale Gărzii de Intervenție Siret și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mihăileni , precum și un modul SMURD.

Ajunși la gospodăria Zoiței Ș., din localitatea Sinăuți, comuna Mihăileni, garda de intervenție a constatat că incendiul se manifesta în interiorul unei camere de locuit și la acoperișul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuință și anexe.  Pompierii au găsit în locuință o persoană, C. E., în vârstă de 25 de ani, intoxicată cu fum și gaze toxice. Aceasta a fost salvată și i s-a acordat primul ajutor de către echipajul SMURD după care a fost transportată la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 15.48, flăcările distrugând mobilier, aparatură electrocasnică și acoperișul casei pe o suprafață de cca 20 mp. De asemenea s-au degradat pereții casei pe o suprafață de cca 15 mp, pagubele fiind estimate la 2.500 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de către aparatura electrocasnică sub tensiune, respectiv un televizor. Pompierii au salvat casa de locuit și anexele, în valoare de cca. 15.000 lei.