Scânteile de la coșul de fum, la un pas de a mistui o casă din Dorna Arini


Intră acum și în grupul de

Casa unui dornean a fost la un pas de a fi distrusă într-un incendiu provocat de scânteile de la coșul de fum al centralei termice. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunțat la 112, luni, la ora 16:33, astfel că Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Daniel N., din comuna Dorna Arini.

Când autospecialele au ajuns la fața locului ardea puternic acoperișul anexei ce adăpostea centrala termică, existând pericolul de propagare la casa de locuit și anexe. Incendiul a fost lichidat la ora 17.10, focul distrugând acoperișul centralei termice -construită din BCA cu astereală din lemn și învelitoare din carton ondulat pe o suprafață de cca. 14 mp. De asemenea s-au degradat peretele casei pe o suprafață de cca. 2 mp și pereții anexei. Pagubele au fost estimate la 3.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat. Pompierii au salvat casa de locuit și anexele, în valoare de cca. 120.000 lei.
 


Intră acum și în grupul de