Femeile rome, învățate să fie îngrijitoare la domiciliu


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui proiectul inițiat de Societatea Doamnelor Bucovinene, în colaborare cu Asociația Phico România și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, tinerele de etnie romă ce au absolvit cel puțin opt clase au posibilitatea de a fi specializate, printr-un curs autorizat, îngrijitoare la domiciliu.
Reprezentanți ai celor trei parteneri din proiect, s-au deplasat în 12 localități din județ, unde se găsesc comunități de romi, unde au avut loc discuții. Potrivit președintei Societății Doamnelor Bucovinene, Mihaela Grosu, o primă grupă, formată din 15 tinere de etnie romă, a început deja cursurile de formare. Este vorba de femei din comunitățile de romi din Voitinel, Mitocu Dragomirnei, Suceava și Pătrăuți, alte tinere din această etnie, din zona Gura Humorului, urmând a începe cursul.
„Cursurile sunt acreditate de Ministerul Muncii, pe baza lor femeile urmând să poată lucra atât în țară, cât și în străinătate”, precizează Mihaela Grosu, adăugând că absolventele cursului vor avea calificarea necesară pentru a îngriji vârstnici, fiind convinsă că în acest mod femeile vor deveni mai responsabile și în ceea ce privește creșterea și îngrijirea propriilor copii.  
 


Intră acum și în grupul de