Fotbal : L’Equipe a stabilit echipa ideală a anului 2008


Intră acum și în grupul de








Publicația franceză L’Echipe a dat publicității echipa ideală de start pentru anul 2008, lista fiind dominată de două cluburi. Manchester United și Barcelona, sau mai exact Spania, au fost marii câștigători din 2008 în termeni de laude și nu este o mare supriză să se întâlnească aceste două mari nume în categoria cei mai buni.

Patru jucători vin de la câștigătorii Ligii Campionilor iar Barcelona a avut trei reprezentanți, în vreme ce Inter și Liverpool câte unul.

Utilizatorii de internet ai ziarului au fost și ei invitați să facă un top și, deși au existat unele diferențe, baza rămâne aceeași.

Oricum, topul nu a mulțumit pe toată lumea. Printre marii absenți ai topului realizat de publicația franceză se numără Franck Ribery și Luca Toni de la Bayern Munchen sau chiar Marcos Senna de la Villareal, care a impresionat la Euro 2008.

Printre numele care nu au încăput pe listă se numără Ruud Van Nistlerooy, dar și Alessandro Del Piero sau David Villa.

Echipa ideală L’Equipe : Iker Casillas (Real Madrid-Spania); Dani Alves (Barcelona-Spania), Rio Ferdinand, Nemanja Vidic și Patrice Evra (Manchester United-Anglia), Steven Gerrard (Liverpool-Anglia), Cristiano Ronaldo (Manchester United-Anglia), Xavi și Lionel Messi (Barcelona-Spania); Zlatan Ibrahimovic (Inter-Italia), Fernando Torres (Liverpool)

 


Intră acum și în grupul de