Adolescent din Vicovu de Sus, suspect în cazul a 15 furturi în zona Vatra Dornei, reținut de Poliție la Pojorâta. Tânărul conducea un autoturism cu care a intrat într-un parapet și apoi a fugit în pădure


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 17 ani din Vicovu de Sus, suspect în mai multe cazuri de furt din zona Vatra Dornei a fost reținut de polițiștii suceveni în urma unei acțiuni organizate vineri noaptea.

Astfel, polițiștii au desfăşurat activităţi de patrulare pe raza comunei Dorna Arini cu o autospecială neinscripţionată, iar în jurul orei 02.00, echipajul în cauză a observat un autovehicul care nu îşi justifica prezenţa pe raza comunei Dorna Arini şi despre care existau informaţii că a fost folosit la comiterea furturilor din noaptea precedentă, sens în care au efectuat semnal regulamentar de oprire.

Întrucât conducătorul autovehiculului nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea maşinii suspecte de pe raza comunei Dorna Arini, acesta continuându-şi deplasarea până pe raza localității Valea Putnei, din comuna Pojorâta, unde cel aflat la volan, pe fondul neadaptării vitezei a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu maşina de un parapet, după care a părăsit autovehiculul urmărit şi a fugit într-o zonă împădurită.

Ulterior, în jurul orei 05:45, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc l-au depistat pe un minor de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, pe raza comunei Pojorâta, iar în urma conducerii la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, acesta a recunoscut comiterea faptelor.

S-a procedat la indisponibilizarea autovehiculului abandonat, în interiorului acestuia fiind identificate bunuri sustrase din nouă garaje de pe raza com. Dorna Arini.

În urma probatoriului administrat s-a reuşit probarea activităţii infracţionale şi recuperarea parţială a prejudiciului cauzat, estimat la 6.000 lei, cu ocazia comiterii celor 15 infracţiuni de furt şi distrugere.

Tânărul a fost reținut și introdus în arestul IPJ Suceava.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii a 15 acte materiale de  „furt calificat”, a unei infracţiuni de „distrugere” şi  infracţiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de