Fotbal : UTA, în calea italienilor


Intră acum și în grupul de

 Echipa arădeană UTA, din seria a doua a ligii secunde la fotbal, este foarte aproape de a fi preluată de un grup de investitori italieni, susține Nicolae Bara, președintele demisionar al „Bătrânei Doamne“.
Acesta spune că s-a întâlnit în București cu un reprezentant al acestor afaceriști care sunt interesați de „textiliști“. „După Anul Nou batem palma.
Odată preluată de investitorii italieni, UTA nu va mai avea probleme financiare“, opinează Bara, peninsularii angajându-se să asigure un buget de șase milioane de euro pe an! În ecuație va intra și administrația locală, cu 600.000 de euro anual, sumă care se adaugă întreținerii stadionului, care ar trebui să fie modernizat în 2009 cu două peluze noi, capacitatea arenei urmând să ajungă la 12.500 de locuri.
Până acum, nicio echipă din România care a fost preluată de străini n-a reușit să prospere. Cel mai recent exemplu este scandalul tranzacției eșuate de la Rapid, dintre Copos și Taher, iar cel mai trist caz, cel al echipei Poli Timișoara.
În urmă cu mai mulți ani, un alt italian, Claudio Zambon, a luat clubul cu aceleași promisiuni făcute acum la UTA, pentru a-l distruge complet. În prezent, din fosta Poli Timișoara n-au mai rămas decât numele și palmaresul, pentru care Zambon cere sute de mii de euro ca să fie restituite formației simbol a orașului de pe Bega.
 


Intră acum și în grupul de