Fotbal : Lobonț crede că anul 2008 nu i-a fost favorabil


Intră acum și în grupul de

Portarul echipei naționale și al lui Dinamo nu este satisfăcut de ceeea ce a reușit la Campionatul European din Austria și Elveția, dar nici de parcursul „alb-roșilor“ în Cupa UEFA.
„Fotbalul îți aduce multe satisfacții, însă trebuie să treci și peste momentele dificile, inerente într-o competiție. Dacă nu știi să pierzi, mai bine nu te apuci de sport!“, spune cel mai bun portar român al anului 2008 pe site-ul său personal.
Lobonț își aduce aminte cu tristețe de partida România – Olanda de la Euro. „Mi-e greu și acum, după șase luni, să vorbesc despre acea deza­măgire. Ne-am dorit mult din acel meci. Aveam un avantaj moral în fața Olandei, după preliminariile trecute, dar, din păcate, nu am realizat nimic!
Campionatul European este mult mai puternic decât Mondialul. Euro adună cele mai bune echipe de pe continent!“, a fost de părere goalkeeperul.
O altă dezamăgire a lui Lobonț este parcursul foarte slab al echipei sale de club în competițiile europene. „Legat de Dinamo, e clar că am dezamăgit în Europa! Nu mai vreau să fac promisiuni, m-am săturat să spun că am învățat din greșelile trecutului. Vreau rezultate în Europa!“, a spus cel poreclit “Pisicva.
Chiar dacă Dinamo a terminat turul pe primul loc, căpitanul de echipă al „câinilor“ crede că mai este de luptat mult până la câștigarea titlului de campioană. „Avantajul în clasament este minim. Lupta este departe de a fi încheiată. Sunt convins că va urma un retur de foc, extrem de interesant. Sunt optimist și-mi doresc din tot sufletul să rămânem pe primul loc până la final!“, a afirmat „Lobby“.
Lobonț s-a referit și la campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010. „Rezultatul din meciul cu Lituania a fost șocant pentru toată lumea fotbalistică. Am început această campanie cum nu se poate mai rău. De-acum încolo trebuie să fim foarte atenți. Nu ne sperie rezultatele sârbilor!“, a mai spus Lobonț.
Ca și în vara trecută, despre portarul Bogdan Lobonț se spune că va părăsi liderul campionatului și se va transfera în străinătate. S-a vorbit despre plecarea lui „Lobby“ la campioana Rusie, Rubin Kazan, dar și la alte echipe din spațiul ex-sovietic, Dinamo Kiev, Terek Groznîi, sau că Feyenoord Rotterdam l-ar avea în vederi. Cu toate acestea, unul dintre acționarii clubului din Ștefan cel Mare, Vasile Turcu, a infirmat categoric transferul lui Lobonț. „Bogdan Lobonț își dorește să ia titlul cu Dinamo.
 


Intră acum și în grupul de