Aeroportul Suceava ar putea avea primul terminal cargo din țară unde se vor putea încărca și animale vii. O delegație din Qatar discută un astfel de proiect cu autoritățile sucevene. Pentru noul terminal de pasageri se selectează constructorul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, în plenul Consiliului Județean că o delegație din Qatar discută despre exportul de carne și animale vii către țările arabe.

„O delegație din Qatar a reluat, luni dimineața, discuțiile cu Consiliul Județean Suceava pe clusterul privind bioeconomia, privind exportul de carne către țările arabe”, a spus Flutur.

El a menționat că sunt discuții și cu fermieri și cu procesatori din Suceava și Botoșani.

„Se discută despre construcția unui terminal cargo cu specific de încărcat și animale vii. Ar fi singurul din țară”, a menționat Flutur.

El a adăugat că nu știe la ce concluzii se va ajunge, dar a menționat că aceste discuții s-au reluat după ce a fost ridicat embargoul pentru cei din Qatar.

Mai mult, Gheorghe Flutur a declarat că speră ca până la sfârșitul anului să fie semnat contractul pentru noul terminal de pasageri pe aeroport.

„Am extins numărul de containere ca să facem față în condiții civilizate cu pasagerii care vin și pleacă de pe aeroportul nostru. Ne-am dorit și mai mult. Noi am demarat procedurile. Se lucrează la evaluare și sperăm să avem cât mai repede câștigătorul, să vedem cine va construi terminalul de la Suceava”, a spus Flutur.

El a răspuns unei întrebări adresate de consilierul județean Dan Ioan Cușnir privind dezvoltarea Aeroportului Suceava.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de