O gospodărie din comuna Baia a luat foc de la o afumătoare


Intră acum și în grupul de

Cu o zi înaintea Ajunului Crăciunului în timp ce preparau cârnații afumați, într-o gospodărie din Baia a izbucnit un incendiu tocmai din cauza focului nesupravegheat din afumătoare. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunțat pe data de 23 decembrie , la ora 14:03. Detașamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Baia au intervenit cu două autospeciale și o motopompă pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria Florinei C., din comuna Baia, str. Principală.

Când autospecialele au ajuns la fața locului ardeau șura și adăpostul de animale, existând pericolul de propagare la casa de locuit și o gospodărie învecinată.

Focul a fost stins la ora 16.00, în incendiu fiind distrusă șura și adăpostul de animale (construite din lemn și acoperite cu șindrilă) pe o suprafață de cca 80 mp, 3 tone furaje și 4 mc lemn de foc. S-au degradat pereții adăpostului și 2 mc lemne de foc, pagubele fiind estimate la cca. 12.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat, respectiv o afumătoare.

Pompierii au salvat casa de locuit și gospodăriile învecinate, în valoare de cca. 80.000 lei.


Intră acum și în grupul de