Parcarea din incinta SJU Suceava va fi contra cost de la 1 noiembrie. 250 de angajați au optat deja pentru abonamentul lunar de 100 de lei, între care managerul spitalului și liderul sindical


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că parcarea în incinta unităţii spitaliceşti se va face contra cost începând cu data de 1 noiembrie 2018, pentru 411 din totalul celor 434 de locuri amenajate, exceptate sunt autospecialele SAJ şi SMURD Suceava, care au acces liber.

 

Rîmbu a spus că în prezent sunt amenajate 434 de locuri de parcare în incinta unităţii, din care 138 sunt situate în zona pavilioanelor istorice, iar restul sunt în curtea clădirii noi a spitalului, 23 din totalul acestor locuri de parcare fiind fără plată.

El a mai spus că parcarea dispune de două aparate de taxare, plata tichetului de parcare putând fi efectuată atât cu cardul, cât şi numerar.

Referindu-se la personalul SJU Suceava, Rîmbu a declarat că accesul poate fi realizat în baza cardului de parcare emis după achitarea sumei de 100 de lei, reprezentând contravaloarea abonamentului lunar, menţionând că nici o persoană din afara spitalului nu poate primi card de parcare.

Managerul SJU Suceava a precizat că peste 250 de angajaţi au optat deja pentru abonament şi se estimează că numărul acestora va ajunge la aproximativ 300, explicând că abonamentele angajaţilor sunt valabile atât pentru locurile de parcare cu plată din zona pavilionară, cât şi pentru cele din curtea clădirii noi a spitalului.

Rîmbu a menţionat că parcarea unităţii dispune şi de afişaj electronic care indică numărul locurilor libere.

“ Prin introducerea parcării cu plată urmărim în primul rând crearea unor condiţii civilizate de acces pentru personalul spitalului şi pentru vizitatorii pacienţilor internaţi, dar şi fluidizarea traficului în incinta unităţii şi asigurarea unor circuite sigure și libere în permanență pentru urgențele medicale”, a subliniat Rîmbu arătând că, până în prezent, în curtea spitalului erau parcate şi autoturismele unor persoane care locuiesc în cartier şi ale unor angajaţi ai instituţiilor din vecinătate, dar şi maşini ale celor care merg spre piaţă la cumpărături.

El a arătat că introducerea parcării cu plată va genera şi venituri ce vor fi utilizate pentru lucrările de întreţinere a parcării şi a căilor de acces.

Rîmbu a adăugat că în perioada următoare vor fi achiziţionate camere de luat vederi pentru monitorizarea zonelor de parcare în vederea evitării eventualelor incidente neplăcute.

El a mai spus că din cele 23 de locuri fără plată, două sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi.

De menţionat este că primii care au achiziţionat abonamentul lunar pentru parcare sunt managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu şi liderul UJS SANITAS Suceava, Romică Balan.

Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Județean Suceava, costul parcării este de 5 lei pentru prima oră și de 1 leu pentru următoarele ore.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de