Primarul Ion Lungu a semnat contractul pentru achiziționarea a cinci autobuze electrice pe fonduri elvețiene


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a semnat contractul pentru achiziționarea a cinci autobuze electrice din economiile realizate de Primăria Suceava la proiectele cu fonduri elvețiene derulate în municipiu.

Contractul a fost semnat cu reprezentantul firmei „Anadolu Automobil Rom” SRL București, valoarea adjudecată a unui autobuz fiind de 240.042 € (TVA inclus).

Primarul Ion Lungu a precizat că perioada de garanție a autobuzelor este de 2 ani, respectiv 120.000 Km, autonomia bateriilor este de 165 km, garanția bateriei fiind de 36 luni.

De asemenea, primarul Sucevei a explicat că termenul de livrare este de maximum șase luni.

„În urma discuțiilor avute cu reprezentantul firmei, ni s-a promis că până la sfârșitul lunii martie 2019 autobuzele vor ajunge la Suceava.

Primăria Suceava intenționează să constituie un parc de 60 de autobuze electrice, din care 5 sunt deja în procedura de achiziție, alte 15 urmează să fie livrate de Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 40 ar urma să fie achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană prin POR 2014-2020 care va fi depus la ADR Nord Est în cursul lunii noiembrie.

Ion Lungu estimează că în a doua parte a anului viitor vor ajunge la Suceava și celelalte autobuze electrice prin proiectul depus prin POR 2014-2020.

Prin același proiect municipalitatea va construi divizia electrică a TPL, dar va fi implementat și un sistem de ticketing și de afișare a timpilor de așteptare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de