Handbal : România învinsă de două ori de Serbia


Intră acum și în grupul de

Handbaliștii români le-au făcut o vizită „nașilor” tradiționali, chiar de Crăciun. Cu trei săptămâni înainte de debutul la Campionatul Mondial din Croația, tricolorii și-au verificat „pulsul” în două meciuri amicale disputate în Serbia.
Înfrânți în prima partidă, la Belgrad, cu 38-40, la capătul unui meci cu ritm nebun, jucătorii antrenați de Aihan Omer au încercat duminică să dea lovitura în fața unei naționale pe care nu o învingeam nici pe vremea lui Gațu sau Gruia. Nu au fost departe! Timp de 53 de minute s-au aflat la conducerea partidei de la Niș, dar victoria a surâs tot Serbiei: scor 34-33 (16-17).

„Au fost două meciuri foarte bune. Cu ritm, atmosferă, orgolii, exact ce ne trebuia înainte de mondiale. Este adevărat, am pierdut, iar acest lucru ne obligă să vedem și unde am greșit”, a declarat antrenorul secund Petru Ghervan. România nu a putut conta în al doilea meci pe pivotul Eremia Pârâianu, menajat după o accidentare la gleznă suferită în primul joc. El a fost suplinit însă foarte bine de Gheorghe Irimescu, unul dintre remarcați alături de Adi Petrea și portarii Stănescu și Bârză. Până la startul Campionatul Mondial, tricolorii mai au programat un turneu în Danemarca, în perioada 8-11 ianuarie.
 


Intră acum și în grupul de