Formula 1 : Fernando Alonso vine la Ferrari din 2011


Intră acum și în grupul de

Pilotul iberic Fernando Alonso de la Renault și scuderia Ferrari au semnat un contract pe patru sezoane valabil din anul 2011. Înțelegerea ar fi încă secretă, scrie Gazzetta dello Sport.
Dublu campion la Formula 1, spaniolul nu și-a ascuns niciodată dorința de a merge la echipa italiană, iar, recent, președintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a alimentat zvonurile când a refuzat să excludă o posibilă venire a spaniolului.

Publicația italiană scrie că acordul are câteva clauze de scăpare pentru ambele părți, dar adăugă că Alonso ar putea veni la Ferrari încă din 2010, dacă campionul din 2007, Kimi Raikkonen dezamăgește în continuare.
Dimpotrivă, Alonso a impresionat la Renault, în pofida faptului că nu a avut o mașină competitivă. El a câștigat două curse- Singapore și Japonia, și a terminat pe locul cinci pentru Renault, cu care a devenit campion în 2005 și 2006 . Ferrari are contract cu Raikkonen și Felipe Massa până la finalul anului 2010, iar Alonso va alerga pentru Renault aceeși perioadă de timp.


Intră acum și în grupul de