PNL Suceava începe reforma internă de la municipiul reședință de județ


Intră acum și în grupul de

     „Așteptatul eșec” al fostului prefect al județului, Alexandru Băișanu, la alegerile generale din luna noiembrie și faptul că acesta a mers la București pentru a concura pentru postul de subprefect al județului Suceava, deși acest lucru însemna să renunțe la politică în condițiile în care fusese „uns” proaspăt președinte al Organizației Municipale Suceava a PNL, i-au determinat pe „greii” PNL Suceava să ia foarte serios în calcul găsirea unui nou președinte al organizației municipale.

Numele lui Băișanu a fost serios discutat la centru când acesta s-a prezentat la concursul pentru subprefect, în condițiile în care liberalul Angela Zarojanu, subprefect interimar și fost președinte al organizației municipale Suceava era deja în funcție și vroia sa rămână. În aceste condiții, lucrurile s-au complicat foarte mult pentru Băișanu, care, după ce a pierdut alegerile reușind doar să se situeze pe ultimul loc, fiind devansat de „necunoscutul” om politic Sanda-Maria Ardeleanu (PD-L) care a reușit să dea „ceață” tuturor și de mai tânărul și ambițiosul om politic Ovidiu Donțu (PSD) care a reușit să dezvolte foarte multe resurse în favoarea sa, nu se mai bucură nici de sprijinul organizației județene.

Surse demne de încredere din partid ne-au declarat că Băișanu ar fi „gafat” cu o serie de evenimente ce urmau să fie derulate în Suceava și la care conducerea centrală a PNL trebuia să participe. Astfel, unul dintre punctele sensibile este lansarea SMURD la Suceava, la care contribuția PNL București a fost destul de consistentă, dar unde nimeni de la centru nu a fost prezent din motive ce nu îi sunt străine fostului prefect. 
   
   Cine va fi președinte la municipiu?

       Întrebarea aceasta stă pe buzele multor membri de vază ai PNL Suceava (liberali cu state vechi), care se așteaptă ca după dezamăgirea provocată de Băișanu, care a început extrem de viguros mandatul de președinte, dar a eșuat lamentabil ca lider politic, să găsească suficiente resurse umane dintre care să poată să răsară viitorul președinte. Cert este că liberalii nu mai vor să experimenteze „soluții de avarie” de gen Băișanu și vor un nume nou, un politician care să se implice serios în viața organizației, să fie tânăr și să dorească ceva, însă acel ceva să nu însemne o funcție plătită din bugetul de stat. În ultimele zile au fost vehiculate numele lui Iulian Angheluș, Philip Florin Rozopol și chiar a lui Ovidiu Ilisei. Cele mai mari șanse le are însă Philip Rozopol.

                                                                                                                            Mihai Chira
 


Intră acum și în grupul de