FOTBAL : Record nedorit. Eliminare în secunda 3!


Intră acum și în grupul de

Numele David Pratt nu spune nimic nimănui, însă jucătorul din Southern Premier League, al șaptelea eșalon din Anglia, a devenit deținătorul unui record nedorit. La numai trei secunde de la startul partidei Chippenham Town – Bashley FC, Pratt, atacantul gazdelor, a fost eliminat pentru un fault criminal, primind astfel cel mai rapid cartonaș roșu din istoria fotbalului. În vârstă de 21 de ani, Pratt era cunoscut ca un vârf clasic de careu, care nu se folosea de durități în jocul său. „David nu este un jucător murdar. A fost pur și simplu un tackling normal. Oricum, consider că mai mult de un cartonaș galben nu merita”, a explicat Richard Chapell, un fan al echipei din Chippenham. În ciuda eliminării, Pratt nu i-a purtat pică arbitrului, ba mai mult, i-a strâns mâna la finalul întâlnirii, jucătorul recunoscând cu fair-play justețea deciziei centralului.

Chris Knowles, adversarul faultat, a putut să continue meciul, în ciuda durerilor insuportabile, și și-a ajutat coechipierii să învingă cu 2-1, după ce a pasat la golul decisiv, marcat în chiar ultimul minut al întâlnirii. Până la „performanța“ lui Pratt, recordmenii în materie de eliminări premature erau Giuseppe Lorenzo, de la Bologna (10 secunde, în anul 1990), și Kevin Pressman, de la Sheffield Wednesday (13 secunde, în anul 2000).

FOTBAL, Genoa a refuzat 30 de milioane de euro
În plină criză financiară mondială, Genoa a șocat prin faptul că nu a luat în considerare oferta colosală, de 30 de milioane de euro, a clubului Real Madrid pentru atacantul argentinian Diego Milito. „Vrem în Cupa UEFA și nu ne putem despărți de golgheterul echipei. Avem nevoie de bani, ca oricine, dar nu putem renunța în mijlocul sezonului la cel mai bun jucător”, a declarat antrenorul „Grifonului”, Gian Piero Gasperini.


Intră acum și în grupul de