Concedieri colective la început de an, pentru sute de suceveni


Intră acum și în grupul de

Noul an nu va aduce prea mare bucurie în familiile a 280 suceveni care, începând cu 1 ianuarie 2009, vor fi disponibilizați.  Concedieri colective anunțate cu prima zi a anului 2009 se vor înregistra la SC CONSIR Siret- firmă cu profil de construcții, unde vor trece în șomaj tehnic 249 din cei 296 salariați și la SC TEHNOCOM srl Fălticeni cu 30 de șomeri din 56.

Și SC URB RULMENȚI SA Suceava a trimis o notificare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava prin care anunță că începând cu data de 13 ianuarie 2009 vor înceta raporturile de muncă pentru un număr de 277 din cei 362 salariați.

Încă din luna octombrie la Inspectoratul Teritorial de muncă Suceava au început să sosească notificări din partea mai multor angajatori din județ prin care se anunța concedieri colective pentru această perioadă. „Este vorba despre un număr de 15 agenți economici dintre care 13 au profil de construcții cu precădere în infrastructură. Au lucrat la drumuri, la amenajări de cursuri de ape sau reparații în urma inundațiilor din această vară iar în urma finalizării lucrărilor personalul a devenit disponibil. Firmele vor să-și protejeze capitalul și atunci în această perioadă trimit muncitorii în șomaj tehnic menținându-i doar pe cei care lucrează în interior, la finisaje. Patronii vor să-și protejeze capitalul și din cauza anunțatei crize economice, dar oricum concedierile colective se situează la nivelul anilor trecuți, sunt în limite normale. Cam 20-30 la sută sunt influențate de criză. Nu este o situație îngrijorătoare pe plan local, pentru că anul viitor vor avea mult de lucru la infrastructură și vor avea nevoie de oameni”,  a afirmat Mihai Airinei exemplificând cu faptul că, la nivelul municipiului anul viitor vor demara lucrările pentru ruta ocolitoare Scheia-Pătrăuți și cea spre Botoșani unde firmele sucevene vor lucra în subantrepriză.

Astfel, șeful ITM Suceava a precizat că potrivit situației concedierilor colective anunțate, pentru un număr de 1951 de salariați au încetat raporturile de muncă.
 


Intră acum și în grupul de