Propunere de referendum pentru înființarea orașului Burdujeni la aproape 100 de ani de când localitatea face parte din Suceava

Liderul ADER Suceava, Marius Boghian, a anunțat, marți, că intenționează organizarea unui referendum pentru înființarea orașului Burdujeni.

Într-o postare pe o rețea de socializare Marius Boghian a arătat că dacă ideea de a se organiza un referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu, vine cu o nouă propunere de referendum pentru înființarea orașului Burdujeni.

„Un referendum pentru a despărți partea de la bazar peste apă de orașul Suceava” este propunerea lansată de acesta.

El spus că astfel se propune înființarea orașului Burdujeni care ar avea deja sediu de primărie ar fi și destule firme pentru colectarea de impozite și peste 50-60.000 de locuitori.

„Ce ziceti dragi locuitori ai Burdujeniului? E o idee rea? Așa domnul nu ar mai avea doi viceprimari și bani cu nemiluita”, scrie Marius Boghian.

Comuna Burdujeni a luat ființă la începutul celei de-a doua jumătăți a secolului al XVII-lea, istoria localității legându-se strâns de Mănăstirea Teodoreni.

În anul 1926, după unirea Bucovinei cu România, localitatea Burdujeni a fost integrată în orașul Suceava și a devenit cartier al orașului. (T.B.)