PD-L Suceava aruncă mănușa descentralizatelor și vrea ce e mai bun


Intră acum și în grupul de

   Petrică Ropotă, șeful Direcției Județene a Finanțelor Publice Suceava poate dormi liniștit. Serviciile pe care le-a făcut în perioada 2005-2008 liderului PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, chiar și când acesta era plecat din PNL și trecut în opoziție sunt pe cale de a da roade, în sensul că Ropotă va continua să conducă instituția și pe perioada următoare. 

Deputatul PD-L de Suceava și membru în comisia de negociere cu PSD, Ioan Bălan, a declarat presei la finele săptămânii trecute că democrat-liberalii iau în calcul la negocierile cu social-democrații doar „instituțiile importante, de impact la nivel județean”. Ioan Bălan a și explicat și a spus că este vorba despre fotoliile de directori ai Direcției Generală a Finanțelor Publice Suceava, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției Silvică. Cu alte cuvinte spuma instituțiilor publice din județ. În același context Ion Bălan a explicat că PD-L are oameni bine pregătiți pentru aceste instituții și că  va promova numai profesioniști și că nu intenționează să politizeze excesiv funcțiile de conducere ale instituțiilor descentralizate.

  Deputatul sucevean a pus și „sare pe rană” anunțându-i pe cei din PSD Suceava că în perioada imediat următoare mai multe instituții descentralizate ar putea să treacă în subordinea Consiliului Județean, și astfel să fie direct coordonate de Gheorghe Flutur, liderul județean al PD-L. „Acest proces de descentralizare se va produce foarte rapid, urmând să se stabilească care vor fi instituțiile care vor ajunge în subordinea Consiliului Județean. Oricum, vreau să precizez că PD-L va promova doar profesioniști, și nu vom dori să preluăm anumite instituții doar pentru a pune unii oameni. Acolo unde sunt profesioniști la conducerea instituțiilor nu vom face nici o schimbare”, a ținut să precizeze deputatul PD-L de Suceava.
El a lăsat să se înțeleagă că prima opțiune a PD-L, la alegerea șefilor de instituții, va fi Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava. În aceste condiții, dacă se respectă protocolul de la nivel central este foarte probabil ca PSD să obțină Inspectoratul Județean Școlar, ba chiar și Direcția Silvică. Asta pentru că PD-L are dreptul să aleagă primul însă „următoarele două trageri” vor aparține social-democraților.

Din surse demne de încredere din PSD Suceava am aflat că la București se trag deja sfori pentru fostul director al Direcției Silvice, Gheorghe Nichiforel, ca acesta să ocupe un post important în cadrul Regiei Naționale a Pădurii și implicit să controleze direcția suceveană. 

 


Intră acum și în grupul de