Stațiile pentru autobuzele electrice, aprobate de consilierii locali suceveni


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, vineri, într-o ședință extraordinară, cele 52 de stații pentru autobuzele electrice astfel încât până la sfârșitul acestei luni municipalitatea să depună proiectul cu finanțare europeană de modernizare a transportului public local.

Potrivit primarului Ion Lungu, în această perioadă se definitivează documentația pentru depunerea proiectului, identificarea și completarea domeniului public al municipiului Suceava cu cele cu 52 de stații de autobuz fiind o necesitate.

„Aceste stații de călători sunt aferente străzilor principale din municipiul Suceava și sunt amplasate pe trotuarele aferente acestora. În inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Suceava sunt în prezent evidențiate un număr de 23 de terenuri aferente stațiilor de călători, iar ca urmare a unor lucrări de investiții au fost amplasate și alte stații, iar măsurătorile cadastrale efectuate centralizează toate terenurile ocupate de stații de călători”, a arătat în expunerea de motive primarul Ion Lungu.

Stațiile de călători pentru autobuzele electrice sunt în următoarele zone: Centrofarm, Aleea Dumbrăvii, Cantină IRIC, Complex Ramiro, Gheorghe Doja, intersecție str. Lev Tolstoi – str. Plevnei, Pod de Fier, Pasaj CFR, Autogară, Biserica Sf. Dumitru, Cuptorul de Aur, str. Traian Vuia – TPL, Bancă, Policlinică, Catedrală, Curcubeu, Mobilă, Nordic, Sala Sporturilor, Bazar, Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Orizont, IRIC, Piață Burdujeni, Moldova, Torino, Centru, Comlemn, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Tibeco, Metro, Colegiul Național „Petru Rareș”, Gostat Ițcani, Alimentara Obcini, Obcini (BT), Obcini (Bistriței).

Precizăm că primarul municipiului Suceava a anunțat, în conferință de presă, că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția platformei betonate unde va fi amplasată divizia electrică a TPL Suceava, acesta fiind o asociere condusă de Florconstruct Suceava, la licitație fiind cinci competitori.

Ion Lungu a arătat că prețul cu care se va realiza investiția este de 2,1 milioane de lei, reprezentând 79,5 la sută din suma estimată.

Proiectul pentru modernizarea transportului public local prevede, pe lângă achiziția a 40 de autobuze electrice și alte aspecte între care amenajarea bazei pentru transport electric, amenajarea de stații sau sistem electronic de bilete.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de