Gimnastică : Dragulescu se retrage ?!


Intră acum și în grupul de

„Nu vreau să risc nimic, trebuie să mă mulțumesc cu ce am obținut până acum. E un moment trist, ca toate momentele care înseamnă un sfârșit de drum. E greu, dar trebuie să știi să renunți“, mărturisește Marian Drăgulescu (28 de ani).

Gimnastica românească mai pierde un campion după JO de la Beijing. După retragerea Stelianei Nistor ,“Marocanul” își încheie și el cariera, tot din cauza problemelor de sănătate. „E prea riscant să continui, de aceea am optat pentru antrenorat. Din această lună încep activitatea la grupa de copii a clubului Dinamo alături de Marius Urzică. Nu am emoții, am mai lucrat cu copii și în America”, spune unul dintre cei mai galonați sportivi români.

După un an 2008 agitat, în care nu a urcat pe podiumul olimpic, iar problemele familiale l-au adus pe prima pagină a ziarelor, Drăgulescu pune capăt și vieții sportive. Principalul motiv al retragerii îl constituie problemele de la coloană, el fiind diagnosticat cu discopatie cervicală gravă.

„Nu vreau să fac figurație în concursuri și nici nu vreau să îmi petrec viața într-un scaun cu rotile. E dureros, dar acesta e adevărul”, continuă el.

Drăgulescu va rămâne aproape de lotul olimpic, unde antrenor este Nicușor Pascu, nașul fetiței sale, Beatrice: „O să merg să-i dau o mână de ajutor lui Nicu”.

"Obiectivul meu acum e să scot un campion național la categoria de vârstă la care antrenez" – Marian Drăgulescu, fost gimnast


Intră acum și în grupul de