Cardul european de sănătate, tot mai solicitat de suceveni


Intră acum și în grupul de

În cursul anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava au eliberat un număr total de 3.898 carduri europene de asigurări sociale de sănătate și certificate provizorii de înlocuire a cardului.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a precizat marți, că în prima zi lucrătoare a acestui an, un număr de 29 persoane asigurate au depus documentația necesară obținerii cardului. 

Anda Sălăgean a reamintit că, începând cu data de 29 septembrie 2008 a fost reluată furnizarea, imprimarea și distribuirea cardului european de asigurări sociale de sănătate, acesta fiind gratuit pentru persoanele asigurate care-l solicită.

Cardul este livrat de o firmă de curierat, ca scrisoare recomandată simplă la domiciliul asiguratului, în termen de 7 zile lucrătoare de la data verificării actelor depuse de asigurat, introducerii datelor în sistemul informatic unic la nivel național și transmiterea solicitării de tipărire a acestuia.

Atât cardul european cât și certificatul provizoriu dau titularului dreptul la servicii medicale, care devin necesare (și nu pentru tratarea afecțiunilor existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislația statului respectiv. Nici unul din cele două documente nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

 


Intră acum și în grupul de