De anul viitor, camerele de control roviniete de la Vama și Iacobești vor fi și radare fixe


Intră acum și în grupul de

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunțat, joi, că începând din 2019 camerele de control roviniete de pe DN 17, la Vama, și de pe DN 2, la Iacobești, vor fi și radare fixe.

„Dacă până acum camerele de monitorizare și control aveau în vedere doar depistarea autovehiculelor care circulau fără roviniete, din anul 2019 ele vor avea și o altă utilitate. Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi aceste camere de monitorizare și control cu rol de radare fixe”, a arătat DRDP Iași.

Potrivit sursei citate, aceste camere de control se găsesc pe cele mai importante drumuri naționale din România, în special pe cele de interes european.

„Camerele au fost montate în același loc în care funcționează un sistem inteligent de monitorizare, instalat sub partea carosabilă. Un autovehicul care rulează cu o viteză mai mare decât cea maximă admisă va fi prins de senzor atunci când roțile din față ale autovehiculului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs până la următorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanță de primul”, a precizat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Conform sursei citate, camerele video au rolul de a înregistra și transmite imaginea cu numărul autovehiculului la sistemul central.

În perioada următoare aceleași camere vor fi folosite și la depistarea și sancționarea transportatorilor care circulă cu greutate depășită.

Localitățile și drumurile publice din Moldova pe care acestea au fost amplasate:

Bacău: DN 11 – Sănduleni, DN 15 – Gîrleni, DN 2 – Nicolae Bălcescu

Botoșani: DN 29 – Baisa

Galați:DN 25 – Șendreni, DN 26 – Vânători, DN 24 – Cosmești

Iași: DN 28 – Lețcani, DN 24 – Popricani, DN 2 – Moțca

Neamț:DN 15 – Vaduri, DN 15 – Călugăreni

Suceava: DN 17 – Vama, DN 2 – Iacobești

Vaslui: DN 24 – Crasna, DN 24B – Râșești

Vrancea: DN 23 – Vulturu

(M.T.)


Intră acum și în grupul de