Fotbal : Abramovici nu mai este cel mai bogat om din fotbalul englez


Intră acum și în grupul de

Averea patronului rus al clubului londonez Chelsea a scăzut cu 4,2 miliarde de euro anul trecut, conform unui studiu care a calculat averile celor mai bogați oameni din fotbalul englez, scrie “The Independent”.
Faptul că jucătorilor echipei Chelsea le-a fost redusă rația de bilete gratis de la opt la patru pe meci sugerează că Roman Abramovici nu a fost ocolit de criza financiară. Un nou studiu financiar susține că averea magnatului rus a scăzut cu 4,2 miliarde de euro într-un singur an, de la 12 miliarde de euro la mai puțin de 8 miliarde, acesta “retrogradând” de pe primul loc al celor mai bogați oameni din fotbalul englez direct pe poziția a treia.

Mai mult, Abramovici a fost depășit în topul bogaților din Anglia chiar și de un co-proprietar al unui club din liga secundă engleză, industriașul indian Lakshmi Mittal. Conform listei, efectuate de revista FourFourTwo, Mansour bin Zayed Al Nahyan, noul patron al clubului Manchester City, care are o avere de 16,5 miliarde de euro, ocupă primul loc, în timp ce poziția a doua este ocupată Mittal, cu o avere de aproape 14 miliarde de euro, care investește, alături de oamenii din Formula 1, Bernie Ecclestone și Flavio Briatore, în clubul din Championship, Queen’s Park Rangers.

Patronul lui Tottenham Hotspur, Joe Lewis, ocupă locul patru în clasament, cu o avere de 2,8 miliarde de euro, el fiind urmat de Bernie Ecclestone (2,65 miliarde de euro) și acționarii lui Arsenal Londra, Sran Kroenke (2,5 miliarde) și Alisher Usmanov (1,65 miliarde).
David Beckham își păstrează primul loc în clasamentul celor mai bogați fotbaliști. Mijlocașul echipei americane Los Angeles Galaxy, împrumutat la AC Milan, are o avere estimată la aproape 140 de milioane de euro, fiind de peste trei ori mai bogat decât ocupantul locului doi, Michael Owen (45 de milioane) și Wayne Rooney (40 de milioane).

Cel mai bogat antrenor din fotbalul englez este selecționerul echipei naționale a Angliei, italianul Fabio Capello, cu o avere estimată la 28 de milioane de euro. Capello câștigă 6,6 milioane de euro pe an de la Federația Engleză de Fotbal, iar colecția sa de opere de artă este estimată la 11,5 milioane de euro. Antrenorul lui Manchester United, scoțianul Alex Ferguson este al doilea, cu o avere de 24 de milioane de euro, iar francezul de pe banca tehnică a lui Arsenal Londra, Arsene Wenger, ocupă a treia poziție în top, cu o avere de 17 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de