Fotbal : Lionel Messi strălucește din nou


Intră acum și în grupul de

Deși partida disputată pe stadionul “Vicente Calderon” din Madrid nu reprezintă decât prima manșă a “16-imilor” Cupei Regelui Spaniei, Atletico Madrid se poate considera ca și eliminată din competiție. Liderul din Primera Division nu a dezamăgit și “a făcut legea”, așa cum scrie cotidianul din Barcelona,  “El Mundo Deportivo”, acasă la o echipă redutabilă.
Atletico intra în meci cu dorința de a răzbuna umilitorul 1-6 din ultima partidă de campionat cu Barcelona, dar și fără vedeta lotului, argentinianul Kun Aguero, ginerele lui Maradona. În aceste condiții, Atletico nu a făcut față și, deși a început jocul în ofensivă, tandemul Messi – Dani Alves a echilibrat repede meciul și a adus, apoi, victoria formației “blaugrana”.

Ocaziile din primul minut ale lui Simao și Maniche nu au fost decât un foc de paie, minutul 12 aducând prima mușcătură a lui Messi. Argentinianul a înscris cu o execuție de clasă după o pasă a brazilianului Daniel Alves. Madrilenii nu au reaționat decât firav și catalanii erau liberi să facă spectacol, într-o repriză în care “gazdele” nu au reușit decât să încaseze patru cartonașe galbene.
Nici repriza a doua nu a fost prea bună pentru trupa lui Javier Aguirre. La doar zece minute după începutul părții secunde, aceiași autori de la primul gol au construit o acțiune rapidă, iar Heitinga l-a faultat pe Messi în careu, în timp ce acesta se pregătea să șuteze. Olandezul a primit roșu, Leo Messi a înscris păcălindu-l pe Coupet la penalti, iar Barcelona conducea cu 2-0 în minutul 57.

Fostul căpitan al Fiorentinei, Ujfalusi, a înscris cu capul din corner pentru Atletico în minutul 68, dar situația nu s-a îmbunătățit deloc pentru formația din Madrid. Messi își ia în serios rolul de vedetă și face spectacol, ochind bara în minutul 78 după o fază la care a driblat aproape toată echipa lui Atletico.
Leo Messi s-a revanșat, însă, și a făcut 3-1 pentru echipa sa cu zece minute înainte de final, când l-a driblat pe portarul Coupet, l-a lobat pe fundașul Pernia și și-a finalizat hattrick-ul.
Antrenorul și simbolul catalanilor, Pep Guardiola, i-a oferit, imediat, o ieșire de gală argentinianului, schimbându-l cu Pedro. Fanii adverși l-au aplaudat fără reținere pe “călăul” lor.

“Sunt foarte safisfăcut de efortul jucătorilor. Au jucat foarte bine, iar Messi a fost magnific”, a declarat Guardiola după meci, iar omologul său, Aguirre, a recunoscut meritele atacantului: “Messi joacă la un nivel extraordinar. Are multă încredere și e foarte util echipei”.
Barcelona va fi gazdă în returul dublei manșe, partida urmând să se dispute pe 14 ianuarie pe stadionul Camp Nou.


Intră acum și în grupul de