Vremea se schimbă. Județul Suceava intră de duminică seara sub atenționare cod galben de ninsoare


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică la prânz o atenționare meteo cod galben valabilă de duminică de la ora 22:00 până luni la ora 10:00, care include și județul Suceava.

Atenționarea vizează precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, fiind afectate zonele Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei

Astfel, potrivit ANM, în intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

O altă avertizare valabilă până luni la ora 22:00 vizează nisori în general moderate și strat de zăpadă în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei

Meteorologii arată că în cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei. (N.B.)


Intră acum și în grupul de