Circulația rutieră în județul Suceava se face în condiții de iarnă. Poliția recomandă șoferilor să reducă viteza de deplasare și să circule cu mare atenție


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră în județul Suceava se face în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă depus în urma ninsorii este de circa 2 centimetri.

Centrul Infotrafic al Poliției Române arată că a nins în zonele de munte, însă doar pe alocuri zăpada s-a depus, iar lucrătorii de la C.N.A.I.R. au acţionat cu utilaje şi material antiderapant, astfel că momentan nu sunt probleme semnificative privind carosabilul.

Sursa citată subliniază că există în vigoare o informarea meteorologică de vreme nefavorabilă (frig, ninsori și intensificări ale vântului la munte şi precipitații mixte în zonele joase de relief), motiv pentru care face câteva recomandări participanţilor la trafic, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere:

 

 

 

– să reducă pe cât posibil viteza de deplasare pe un carosabil care nu este uscat;

 

– să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita obstacolele care apar;

 

– să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

 

– să nu efectueze depăşiri riscante;

 

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

 

– să manifeste constant o conduită preventivă la volan;

 

– în situaţia în care se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, să aibă autoturismul echipat cu pneuri corespunzătoare, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să aibă şi dispozitive antiderapante.


Intră acum și în grupul de