Nechifor cere convocarea Comitetului județean pentru situații de urgență care să analizeze cauzele care au determinat slaba intervenție la deszăpezire în județul Suceava. Sunt persoane care stau cu orele blocate în trafic


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Pro România Cătălin Nechifor solicită convocarea Comitetului județean pentru situații de urgență care să analizeze cauzele care au determinat slaba intervenție la deszăpezire în județul Suceava.

Nechifor a precizat pe o rețea de socializare că a fost căutat de multe persoane care l-au întrebat de ce nu sunt drumurile deszăpezite în județ și a menționat că deși nu mai este președinte al CJ Suceava și e în opoziție a încercat să afle informații pentru cei aflați în trafic și care erau blocați fără să fi primit vreo informație sau să fie luată o măsură pentru deblocare.

El arată că potrivit informațiilor primite, în municipiul Suceava nu s-a intervenit deloc și se circulă foarte greu în condițiile în care la inspecția firmei de deszăpezire pe care a făcut-o municipalitatea în urmă cu câteva zile, inclusiv șăpcuțele muncitorilor erau pregătite

În ceea ce privește circulația pe DN 17 Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, sunt blocaje la Stroiești și la Vama.

„Practic nu au intervenit la timp, în pofida atenționărilor meteo, drumarii nu au scos lamele și sărărițele la momentul oportun, zăpada fiind grea și temperaturile în jurul a zero grade, stratul de zăpadă a înghețat pe carosabil, iar deplasarea e anevoioasă sau imposibilă”, a menționat Nechifor.

El arată că din cauză că pe drumuri naționale nu se permite împrăștierea de nisip îl face să creadă că blocajul în trafic va continua, chiar dacă se va face culoar pentru lamă și sărăriță, soluția de sare și clorură nu va putea face minuni, pentru că ar fi trebuit administrată la temperaturi mai mari, pe parcursul zilei și  nu în toiul nopții.

Nechifor a solicitat întrunirea Comitetului judetean pentru situații de urgență pentru a lua măsurile legale care se impun, inclusiv asigurarea de pături, ceai, alimente și spatii de cazare pentru persoanele care stau deja de 5, 6 ore blocate în trafic și și-a exprimat speranța ca prefectul de Suceava să decidă pe cale de consecință.

Stratul de zăpadă în urma ninsorilor a atins 18 centimetri în zona Sucevei și 17 centimetri în zona Rădăuți (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de