Municipiul Suceava, pavoazat cu peste o mie de steaguri și cocarde tricolore pentru sărbătorirea Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara. Marian Andronache: Dorim să transmitem un mesaj puternic de unire în jurul simbolurilor naționale


Intră acum și în grupul de

Autoritățile locale sucevene au început pregătirile pentru sărbătorirea Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara și se montează deja peste o mie de steaguri și cocarde tricolore în mai multe zone ale orașului.

Viceprimarul Marian Andronache a declarat pentru News Bucovina că au fost amplasate pe axul principal al municipiului, dar și în zona centrală, 1000 de steaguri, din care jumătate sunt steaguri tricolore, alte 300 sunt ale Uniunii Europene și 200 cu însemnul heraldic al municipiului Suceava.

Totodată, pe platoul central al municipiului, unde se vor organiza, în 28 noiembrie, mai multe manifestări, au fost montate cocarde tricolore (steaguri tricolore semicirculare festive), astfel de cocarde fiind montate și în zona sediului Primăriei Suceava.

La Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, unde se va desfășura un moment important din cadrul manifestărilor din data de 28 noiembrie, au fost montate atât cocarde tricolore cât și trei drapele ale României, Uniunii Europene și municipiului Suceava.

„Centenarul Unirii Bucovinei cu Țara este un moment important pentru toți locuitorii Sucevei, este un moment unic, iar prin pavoazarea orașului cu drapelele tricolore și cocardele tricolore dorim să transmitem un mesaj puternic de unire în jurul simbolurilor naționale, să întărim sentimentul național”, a spus viceprimarul Marian Andronache.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de