Cătălin Nechifor: Singura soluție prin care se poate închide groapa de pe Mestecăniș este justiția. Apreciez hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat autorizațiile de construire


Intră acum și în grupul de

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Pro România Cătălin Nechifor, a salutat, vineri, într-o conferință de presă, decizia Tribunalului Suceava care a suspendat autorizațiile de construire a depozitului ecologic Pojorâta, arătând că singura soluție pentru închiderea acestei gropi este justiția.

„Apreciez hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat autorizațiile de construire a depozitului de deșeuri Pojorâta. Este un lucru bun. Cred că, încet-încet, putem să facem pași spre normalitate”, a spus Nechifor.

El a amintit că la o dezbatere publică din 2014 cu reprezentanți din zonă, le-a transmis că îi încurajează să întreprindă orice demers în instanță.

„Din punctul meu de vedere, singura formulă prin care putem închide această groapă urâtă care din păcate am construit-o în Suceava, este doar justiția”, a spus deputatul.

Nechifor a subliniat că nu dorește să se derobeze de responsabilitate, dar a precizat că nu a decis el locația de pe Mestecăniș, ci cei din CJ Suceava în anul 2009.

„Eu mi-am plătit prețul politic pentru că foarte mulți au crezut că eu am ales-o, dar eu am construit-o ca președinte de CJ în baza unui contract existent, în baza unei decizii aprobate chiar de Comisia Europeană pentru localizarea de acolo”, a explicat deputatul.

El a mai anunțat că va finaliza o scrisoare către comisarul european Corina Crețu prin care să ceară clemență și solicită aprobarea pentru închiderea acestei gropi care să se folosească pentru orice altceva, dar nu pentru deșeuri.

„Să ne asumăm că s-a greșit. Nu mai contează cine a greșit. Important este că și instanța dă dreptate oamenilor și e foarte bine. (…) Oameni, cu curaj și cu determinare, reușesc aproape singuri să câștige în instanță cu Comisia Europeană”, a menționat deputatul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de