PSD Suceava schimbă echipa de negocieri cu PD-L


Intră acum și în grupul de

       Consilierul local PSD Ovidiu Donțu și președintele organizației municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache au fost înlocuiți din comisia de negociere a organizației județene. Cei doi au anunțat că doresc să ocupe funcții de conducere la nivel județean în cadrul direcțiilor descentralizate, motiv pentru care au fost inlocuiți din comisia de reprezentare a parteneriatului cu PD-L cu deputatul de Fălticeni Ioan Stan și consilierul local sucevean Eugen Girigan. Potrivit înțelegerii dintre PSD și PD-L, cei care participă la negocieri nu pot să fie beneficiari ai funcțiilor aflate în discuție.

Surse din PSD ne-au declarat că în privința lui Ovidiu Donțu lucrurile nu sunt foarte clare în sensul că acesta nu a specificat ce instituție ar dori să ocupe, dar că vizează una de rangul I. Pentru Donțu lucrurile nu sunt „în criză”, în sensul că acesta ocupă în momentul de față fotoliul de director general al Camerei de Comerț Suceava și nu i-ar conveni să lase acest post numai de dragul unei funcții de director al unei descentralizate oarecare. În ce-l privește pe liderul organizației municipale, Virginel Iordache, acesta a anunțat că ar vrea să ocupe postul de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava. De altfel el a mai a fost în conducerea Inspectoratului în perioada 2000-2004 și știe cu ce „se mănâncă această funcție”.
  
     
Nici unul dintre liderii celor două partide nu au spus până acum mai nimic concret despre cei ce vor ocupa funcțiile puse în joc și nici nu există mari șanse ca în cursul săptămânii viitoare lucrurile să se clarifice foarte mult. Asta deoarece din datele pe care le deținem se pare că UE nu prea e de acord ca România să revină asupra legii înalților funcționari publici prin care prefecții au fost obligați să devină apolitici și astfel PD-L și PSD vor trebui să facă o serie de permutări și să-și activeze oameni care au mandate complete de parlamentari care sunt echivalente cu cursurile înalților funcționari publici. În cazul acesta e foarte posibil ca Mihai Vitcu să devină prefect al județului și Petru Carcalete, actual șef al IȘJ, să-și continue activitatea în fotoliul actual. Cum foarte posibil este ca și fostul deputat Romică Andreica, să emită pretenții la un post important în administrația județeană și să fie nevoie de noi negocieri.

 Din anumite puncte de vedere lucrurile între cele două partide nu sunt deloc clare. Dacă ar fi însă să luăm în serios zvonurile ce circulă în ultima perioadă, am putea însă spune că ceea ce joacă în fața camerelor de luat vederi liderii social-democrați și cei democrat-liberali este de fapt doar o scenată ieftină, numai bună de indus în eroare opinia publică, dar și pe cei slabi de înger din partide care ar putea emite pretenții, dar care, vazând cât de greu este cu funcțiile, să se dea bătuți între timp.
 


Intră acum și în grupul de