Bucătăria unei case din Știrbăț a luat foc de la coșul de fum


Intră acum și în grupul de

Majoritatea incendiilor izbucnite pe timp de iarnă sunt provocate de coșurile de evacuare a fumului. Aceasta a fost și cauza incendiului izbucnit joi, după-amiază la o casă din Știrbăț. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava incendiul a fost anunțat la ora 16:04, astfel că Detașamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Udești au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Pintilie R., din satul Știrbăț, comuna Udești.

Când pompierii au ajuns la fața locului ardea un perete al bucătăriei, construită din lemn și acoperită cu azbociment, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie. Flăcările au fost stinse la ora 16.45, incendiul distrugând doar peretele bucătăriei pe o suprafață de circa 6 mp. Pagubele au fost estimate la cca. 500 lei.

Potrivit rezultatului cercetărilor, incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza coșului de evacuare a fumului, neprotejat față de materialele combustibile.
Pompierii au salvat gospodăria, în valoare de cca 20.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de