Zona de vânzare a produselor industriale din Piața Centrală a Sucevei va fi modernizată printr-un proiect de 1,2 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Zona de vânzare a produselor industriale din Piața Centrală a Sucevei urmează să fie modernizată printr-un proiect ce vizează extinderea acoperișului și realizarea unei structuri metalice care să înglobeze această zonă în cadrul actualei construcții.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, propune Consiliului Local Suceava să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, artând că este oportună întrucât actuala zonă de desfășurare a comerțului cu produse industriale pe un platou descoperit în zona nord est a clădirii pieței se află într-o stare necorespunzătoare din punct  de vedere constructiv și al asigurării condițiilor minime de desfășurare a unui comerț civilizat, având mese de vânzare cu expunere la intemperii.

„Este necesar ca pentru comercianți să se asigure un spațiu decent de desfășurare a activităților economice, astfel încât să se asigure condiții în conformitate cu standardele actuale. Implementarea acestui program este imperios necesar, acesta constituind un pas important în sprijinul comercianților din zona Sucevei”, susține primarul în expunerea de motive.

Potrivit acestuia, soluția tehnică urmărește realizarea unei clădiri moderne, care să asigure condiții superioare de desfășurare a activităților și care să se încadreze funcțional și arhitectural in condițiile zonei, aducând un important aport estetic pentru această zonă centrală.

Construcția va avea o structură modulară împărțită în compartimente închise- zona modulară creată de aliniamente de chioșcuri termnopan pe contur perimetrală- și una deschisă, ușor accesibilă penlru mese și tarabe care pot funcționa atât independent cât și ca tot unitar.

Totodată, se va extinde acoperișul existent, soluția propusă fiind un acoperiș din panouri sandwich, prevazut cu luminatoare.

Valoarea totală a investiției este de 1,17 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este estimată la șase luni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de