Legea marțială a fost instituită în Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a semnat decretul


Intră acum și în grupul de

În Ucraina a fost instituită legea marțială, prin decret semnat de președintele Petro Poroșenko și ar urma să fie în vigoare până în 26 ianuarie, a anunțat russia today.

sursa foto rt.com

Decizia președintelui trebuie validată de Parlamentul Ucrainei.

Cu toate acestea, precizează sursa citată, Statul Major Ucrainean a transmis deja ordinul de începere parțială a mobilizării trupelor.

Armata ucraineană a fost deja pusă în altertă de luptă înainte ca legea marțială să fie declarată, iar Parlamentul urmează să voteze legea în cursul zilei de luni.

Această acțiune vine după ce un grup de trei vase militare ucrainene, care ar fi trecut prin apele maritime rusești din Marea Neagră, fără autorizație, au fost interceptate și arestate de marina rusă.

Autoritățile de la Moscova acuză Kievul că a planificat această provocare tocmai pentru a justifica impunerea legii marțiale, precizează rt.com care noteaza că invocarea legii marțiale este o mișcare care ar fi în beneficiul lui Petro Poroșenko care își propune să fie reales la alegerile din martie anul viitor.

Dacă legea marțială va fi în vigoare și la data alegerilor, acestea vor fi amânate, ceea ce înseamnă că prședintele rămâne în funcție în ciuda măsurilor economice nepopulare și scandalurilor de corupție ale guvernării, precizează rt.com


Intră acum și în grupul de