Elevul Eduard Valentin Dumitrescul de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, medaliat cu bronz la Turneul Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria


Intră acum și în grupul de

Eduard Valentin Dumitrescul de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, elev în clasa a IX-a , la specializarea matematică-informatică, a obţinut medalia de bronz la cea de a X-a ediţie a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria, desfăşurată în perioada 21-25 noiembrie 2018.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, echipele de seniori și juniori ale României au obţinut șapte medalii la această ediţie a Turneului Internaţional de Informatică Shumen din Bulgaria, respectiv trei medalii de argint și patru medalii de bronz.

 

Astfel, medaliile de argint au fost obţinute de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Theodor – Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

 

„Cei patru laureați cu bronz sunt Tiberiu Ioan Mușat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) și Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toți elevi ai Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, și Eduard Valentin Dumitrescul(clasa a VIII-a)  de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Suceava. Din echipa de juniori a făcut parte și Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie)”, se arată în comunicatul MEN.

 

Sursa citată menţionează că olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și de Dan Octavian Dumitrașcu (Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean, student al Universității din București.

 

La această competiţie, care s-a desfăşurat în localitatea Shumen, în perioada 21-25 noiembrie, au participat peste 60 de concurenți (seniori și juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România şi Serbia.

 

De menţionat este că elevul ştefanist a mai obţinut, după absolvirea gimnaziului, medalia de bronz la a XII-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru juniori, desfăşurată la Timişoara, în perioada 7-13 iulie 2018, competiţie pentru care a fost pregătit de profesoara Daniela Marcu de la colegiul sucevean şi de profesorul Liviu Pânzaru de la Palatul Copiilor din Suceava.

Potrivit unei hotărâri de luni a Consiliului Județean Suceava elevii suceveni care obțin premii la olimpiadele școlare europene sau regionale vor primi și premii în bani, respectiv pentru premiul I/locul I/medalie de aur – 1.000 lei/elev pentru premiul II/locul II/medalie de argint – 700 lei/elev pentru premiul III/locul III /medalie de bronz – 600 lei/elev

 

(L.B.)


Intră acum și în grupul de