O lumânare aprinsă, uitată în Biserica din Satu Mare- Crucea, a provocat un incendiu devastator


Intră acum și în grupul de

Izbucnirea unui incendiu la biserica din localitatea Satu Mare din comuna Crucea a fost anunțat duminică, la ora 12:27. Astfel Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei, Garda de Intervenție Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de urgență Crucea au intervenit cu trei autospeciale și două motopompe pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la Biserica Creștin Ortodoxă din localitatea Satu Mare, comuna Crucea.

Ajunși la fața locului pompierii au trecut imediat la desfășurarea forțelor întrucât din interiorul bisericii flăcările ieșeau violent. Focul devasta și cele două turle și acoperișul, existând pericolul de propagare la prăznicar, clopotniță și două gospodării învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.15, dar între timp au ars acoperișul și cele două turle ale bisericii, construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 80 mp, catapeteasma, icoane, mobilier și obiecte de cult. De asemenea, s-au degradat pereții bisericii în proporție de 60%. Pagubele au fost estimate la cca. 100.000 lei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări uitată aprinsă în interiorul bisericii.

Pompierii au salvat prăznicarul, clopotnița și două gospodării învecinate, în valoare de cca. 200.000 lei.

Din fericire nu au existat victime omenești.


Intră acum și în grupul de