Acasă Actualitate Handbal : Oltchim Rm. Vâlcea merge mai departe în Liga Campionilor

Handbal : Oltchim Rm. Vâlcea merge mai departe în Liga Campionilor


Intră acum și în grupul de

Echipa din Râmnicu-Vâlcea a reușit o victorie de mare prestigiu în Norvegia, acasă la Larvik, în etapa a 5-a a Ligii Campionilor la handbal feminin și s-a calificat în grupele principale ale competiției. Performanța este cu atât mai mare cu cât Larvik are în componență un număr impresionant de jucătoare de top, cinci dintre ele fiind campioane olimpice cu Norvegia sau Danemarca. Este a doua calificare consecutivă a Oltchimului în acestă fază a celei mai importante competiții din handbalul de club de pe continent.
Determinarea exemplară a elevelor lui Ivica Rimanici s-a văzut într-un meci în care româncele nu aveau nevoie decât de un rezultat de egalitate pentru a se califica mai departe. Totuși, jucătoarele au luptat pe tot parcursul meciului și au revenit deși erau conduse la pauză cu 15-13, pentru a câștiga și a-și asigura primul loc în clasamentul grupei, deși mai este un meci de disputat.

Oltchim a început slab meciul, conform gsp.ro, fiind condusă cu 8-4 în minutul 15 și 10-6 în minutul 19. Portarul Luminița Huțupan a făcut un meci bun, atacul a fost ținut bine de Steluța Luca și Oana Manea, iar apărarea a fost foarte solidă în centru, unde unguroaica Gabriella Szucs și românca Luca s-au completat perfect cu Adina Fiera. Singura jucătoare de la echipa scandinavă care a reprezentat, cu adevărat, un pericol, a fost Riegelhuth, golgheterul acestei ediții de Liga Campionilor, o extremă dreapta de temut.



Minutul fatidic pentru Larvik, care era obligată să câștige pentru a putea spera să se califice, a fost 39. În acel moment, româncele au egalat la 18, reușind curând să preia conducerea și arogându-și, în cele din urmă, cele două puncte puse în joc.
“Suntem fericite. Ne-am calificat mai departe, dar vrem să câștigăm și ultimul meci cu Podravka. Apărarea avansată a Oltchimului, care nu ne-a ieșit mai deloc la antrenamente, le-a surprins pe norvegience. Am arătat că nu întotdeauna campioanele olimpice sunt cele mai bune”, a declarat după meci Steluța Luca.

Oltchim Rm. Vâlcea urmează să întâlnească Podravka, în ultimul meci al grupei, meciul urmând să se joace pe 18 ianuarie, în România. Întrucât și adversarele sunt calificate mai departe, de pe locul doi, meciul nu va avea nici o miză. În aceeași zi, etapa a 6-a va mai programa în grupa noastră confruntarea dintre Larvik și Lada Togliati.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version